Wieloaspektowa działalność
Alois Dallmayr lub krótko Dallmayr to duże delikatesy w samym sercu Monachium z ponad trzystuletnią tradycją i jedna z najbardziej znanych niemieckich marek kawy. Pod jednym dachem działa tu dziś wiele różnych przedsiębiorstw. Czytaj dalej
Tradycyjne przedsiębiorstwo do dziś pozostało własnością rodziny i dzieli się na następujące działy: Delikatesy i Gastronomia, Party & Catering, Kawa i herbata oraz Vending & Office. „Dallmayr” w Monachium to miejska instytucja przyciągająca rocznie około trzech milionów mieszkańców i turystów z całego świata.
Georg Randlkofer kieruje oddziałami Delikatesy i Gastronomia oraz Party & Catering, a Wolfgang Wille – Kawa i herbata oraz Vending & Office. Obaj są osobiście odpowiedzialnymi wspólnikami holdingu Alois Dallmayr.
Przedsiębiorstwo zatrudnia około 2.500 pracowników na całym świecie, z czego około 1700 w Niemczech. W pięciu siedzibach w Niemczech – w Monachium, Berlinie, Brunszwiku, Bremie i Dortmundzie – Dallmayr produkuje rocznie ok. 46 000 ton kawy palonej. Dział Vending & Office działa w czternastu krajach w Europie oraz w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Poza sklepem Dallmayr oferuje wyszukaną gastronomię na terenie całych Niemiec, a dodatkowo także dwa wyspecjalizowane przedsiębiorstwa zależne: kawa Azul w Bremie oraz kawa Heimbs w Brunszwiku.




