Smak typowo włoskiej kawy

Ten, kto słysząc nazwę Dallmayr, myśli tylko o kawie filtrowanej zna jedynie niewielki ułamek oferowanych przez nas produktów. Produkcja marki Dallmayr Espresso Monaco wiąże się z długą tradycją przygotowywania kawy Espresso i wiąże się z faktem, iż sami monachijczycy określają często Monachium jako najbardziej wysunięte na północ miasto Włoch. Dlatego w hołdzie dla tego pięknego kraju już w 1964 roku powstała nasza kawa Dallmayr Espresso Monaco.

Wtedy Włochy i serwowana w tamtejszych barach kawa Espresso zostały odkryte przez niemieckich urlopowiczów, którzy jako goście z „kraju kawy filtrowanej” po raz pierwszy spróbowali „małej czarnej”. Wkrótce potem kawa Espresso stała się nieodłączną atrakcją podczas urlopów we Włoszech, tak jak słońce i morze.

Typowo włoska kawa. Aromat typowy dla kaw Dallmayr.

Od około 50 lat smak kawy Dallmayr Espresso Monaco przenosi na moment miłośników kawy do Włoch. Ta odmiana stanowi połączenie włoskiego rytuału przygotowywania kawy i typowego dla kaw Dallmayr aromatu: szlachetne ziarna kawy Arabica są delikatnie, długo i intensywnie palone według oryginalnej włoskiej receptury. Dallmayr Espresso Monaco smakuje tak samo wyśmienicie jak Cappuccino czy Latte Macchiato.


Co chcą Państwo teraz zrobić?

Przejść do profilu smakowego

Ta strona korzysta z plików cookies. Po więcej informacji, kliknij tutaj. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.