Dallmayr Crema i Espresso d'Oro

To pianka czyni tę drobną różnicę

21 – 22 – 23 – 24 …  Łyżeczka cukru powinna utrzymywać się na piance w filiżance z Espresso całe cztery sekundy, zanim się powoli rozpuści. Proszę spróbować! Ziarna do naszych trzech kawowych specjałów: Dallmayr Crema d'Oro, Crema d'Oro intensa oraz Espresso d'Oro są specjalnie selekcjonowane z myślą o wyjątkowej piance i poddane dłuższemu, łagodnemu paleniu.

Różnorodność smaków

Kto, słysząc nazwę Dallmayr, myśli tylko o prodomo, zna nas tylko z jednej strony. Kunszt naszych specjalistów od palenia kawy widać w umiejętności dostosowywania surowej kawy do życzeń naszych klientów. Z jednego i tego samego produktu wyjściowego można tworzyć różnorodność smaków, która wszystkich urzeka — to właśnie fascynuje nas w kawie.

Różne upodobania smakowe miłośników kawy

Dawniej zasada była prosta: im dalej na północ położony był europejski kraj, tym jaśniejsze ziarna kawy tam preferowano. Różnice istniały nawet na terenie samych Włoch. W odróżnieniu do mieszkańców południowego Tyrolu mieszkańcy dalekiego południa woleli, aby Espresso było przygotowywane z ciemniejszych ziaren. Dziś zwyczaje w piciu kawy są inne. Upodobania nie różnią się tak bardzo od siebie, kawowe światy przenikają się. Na przykład w naszym kraju: niektórzy rano rozkoszują się paloną kawą zaparzaną w kawiarce, w południe wybierają Café Crème, a wieczorem zwieńczają dzień filiżanką Espresso. Z każdą zmianą poszerzamy nasze kawowe horyzonty i ustalamy trendy. Produkty z grupy Dallmayr Crema d’Oro stanowią połączenie gwarantowanej przez palarnie Dallmayr, typowej wysokiej jakości kawy ze „smakiem Południa”. Wyjątkowa mieszanka, za którą przepadają miłośnicy kawy z ekspresu.

Porady od naszego specjalisty w dziedzinie przygotowywania kawy

Podczas przygotowywania Café Crème lub Espresso w ekspresie, po upływie około 3 do 5 sekund kawa powinna wypływać równomiernym, spienionym strumieniem. Jeżeli strumień pod koniec stanie się bardziej wodnisty, należy odsunąć filiżankę, ponieważ wypłukiwane są wówczas w większym stopniu składniki nadające kawie goryczkę.


Co chcą Państwo teraz zrobić?

Przejść do profilu smakowego
Kupić Crema d’Oro w sklepie internetowym