Ziarno kawy

Doskonałe wyczucie smaku

Tajemnica niepowtarzalnego smaku kawy Dallmayr tkwi w ziarnach surowej kawy. Do produkcji wykorzystujemy wyłącznie najwyższej jakości gatunki kaw pochodzących z najlepszych, wyżynnych terenów uprawnych świata. Najważniejsze kraje, z których pozyskujemy surowce, to Etiopia, Papua-Nowa Gwinea, Kolumbia i Brazylia.

Zanim aromatyczna kawa trafi na nasze stoły, ziarna kawy muszą przebyć całkiem długą drogę. Nasi zaopatrzeniowcy starannie czuwają nad zachowaniem wysokiej jakości ziaren kawy i dokładnie śledzą drogę, którą przebywają od kraju pochodzenia aż do sklepowej półki.

 

 


Świat naszych marek

Poznaj niezwykłą różnorodność

Marki kawy

Sposoby przygotowania

Tu znajdziesz kawę idealnie w Twoim guście

Przygotowanie

Gwarancja jakości

Odkryj najlepszą z najlepszych
gwarancję jakości

Zachowanie równowagi

Przeczytaj gdzie i jak angażujemy się dla
zachowania równowagi

Wiedza o kawie

Dowiedz się wszystkiego o kawie
Wiedza o kawie

Mediateka

Posłuchaj, jak pięknie brzmi kawa Dallmayr
Mediateka


Rodzinne firmy zamiast wielkich plantacji

Ziarna kawy Arabica z płaskowyżu Etiopii tworzą podstawę dla prawie wszystkich kaw Dallmayr. W tym wschodnioafrykańskim kraju występuje idealne połączenie żyznych gleb, wysokiego położenia i klimatu. W dniu dzisiejszym tak jak w przeszłości wciąż zrywane są owoce z drzew kawowych, które rosną w dziewiczej dżungli lub na małych, rolniczych plantacjach.

Jakość od ziarna aż do filiżanki

Nasi eksperci utrzymują stały, ścisły kontakt z rolnikami na miejscu i tam podejmują wszystkie decyzje. Już owoce na krzewach kawowych pozwalają stwierdzić, jaką jakość będą mieć ziarna, a następnie kawa w filiżance. Nasi eksperci kupują tylko te kawy, które powoli dojrzewają w pełni na klimatycznych płaskowyżach, następnie są ostrożnie zbierane i przygotowywane. Owoce kawy są następnie „myte” przy użyciu specjalnej metody, która dodatkowo uszlachetnia surową kawę.

Degustacje kawy

Wspaniale, że jeszcze jest coś tak dobrego

W Niemczech nasi eksperci testują nawet 400 filiżanek kawy każdego dnia, aby sprawdzać różne dostawy i ustalać skład mieszanek. Wyzwanie polega na tym, aby mimo zmiennych wyników upraw zawsze osiągać ten sam profil smaku poszczególnych gatunków kawy Dallmayr. W ten sposób możemy zagwarantować, że każda filiżanka kawy prodomo lub Crema d'Oro zawsze smakuje tak samo.

PO PROSTU
PIRAMIDKA!

Przyjemność w biurze
dowiedz się więcej!